úterý 21. ledna 2014

Jak vybrat sanitární techniku

Rekonstrukce koupelny není jen otázka stavebních a instalatérských prací, ale také výběru a instalace vhodné sanitární techniky.  Podle čeho se rozhodovat při výběru "té správné" sanitární techniky pro vaši koupelnu a WC?

Uživatelé bytu 

Jedním z nejdůležitějších faktorů při výběru sanitární techniky je zvážení uživatelů bytu. Jiné potřeby má mladí zdraví bezdětní lidé, jiné rodina s dětmy, či starší a hůře se pohybující lidé.

Při výběru sanitární techniky zvažujme snadnost využívání, odolnost, nebo množnosti využití opěr a další specifické požadavky uživatelů.

rohové umyvadlo značky Sapho

Prostor a technologie

Dalším důležitým faktorem je rozmístění sanitární techniky. Čím menší prostor, tím větší je kladen důraz na rozmístění prvků.  Záchodové mísy můžeme použit zavěšené, nebo upevněné k podlaze. Zavěšením lze získat pár cenných centimetrů prostoru.

Umyvadla můžeme umisťovat do rohu, na desku, nebo na stěnu. Stejně tak můžeme zvolit rohovou vanu, nebo vanu kopírující zeď. To nám pomůže lépe využít omezený prostor koupelny, či WC.

Důležitá je i technologie zpracování vybavení pro koupelny a WC. Na trhu je k dostání sanitární technika se speciální povrchovou úpravou, která zabraňuje usazování nečisto. Povrchová úprava je poznat na vyšší ceně produktu, ale jistě se nám vrátí na budoucí údržbě.

Design

Umyvadlo Murano
Umyvadlo na desku Flic
V neposlední řadě je důležitý výsledný vzhled koupelny. Tradiční keramiku můžeme nahradit modernější kombinací kovu a skla, nebo osvědčeným přírodním a umělým kamenem. Vany a sprchové kouty jsou vyrábené také z poměrně levného akrylátu.


Žádné komentáře:

Okomentovat